Pinterest stuff 5 (Headset)

Premik iz virtualnega v fizično okolje

V ponedeljek 21.3.2016 ob 17:30 uri bomo v podjetju Zdrav dih d.o.o. (Tehnološki park 19, stavba C, 3 .nadstropje) predstavili novo linijo produktov DIHALNE IGRAČE, s katerimi se iz računalniškega okolja premikamo v fizično okolje. Prvi produkt v tej seriji, ki je že na voljo za naročila, pošiljati ga bomo pa začeli do konca meseca marca, je BREATHING CARS: sistem omogoča dvema tekmovalcema, da s treningom dihanja tekmujeta na avtomobilski tekmovalni progi, vsak s svojim avtomobilčkom.

Dihalne Igrače, s katerimi otroci trenirajo dihanje

Dihalna vadba temelji na tehniki dihanja "Pursed Lip Breathing", ki jo danes priporočajo že sledeče organizacije:

  • American Lung Association
  • Cleveland Clinic
  • University of Iowa Children's Hospital
  • The Ohio State University Medical Center
  • University of Minnesota Medical Center
  • University Health Service,
  • University of Michigan
  • Vanderbilt University Medical Center
  • UTMB, The University of Texas
  • American Thoracic Society

Najprej Igre, sedaj pa igrače?

Da, Dihalne Igre so se izkazale za učinkovite pri motiviranju otrok v izvajanju dihalnih vaj. Poleg tega Dihalne Igre nudijo vizualno povratno informacijo, ki otrokom omogoča sledenje svojim rezultatom, s čimer dosežemo večjo motivacijo in stremenje k napredku. Z Dihalnimi Igračami sedaj te vizualne povratne informacije postavljamo v realno fizično okolje, kar naredi izkušnjo dihalne vadbe še bolj realistično in bolj oprijemljivo.

Ali so Dihalne Igrače že na trgu?

Še ne. Prve Dihalne Igrače, ki bodo na voljo v mesecu aprilu, so Dihalni Avtomobilčki, sistem, ki vključuje komplet dveh dirkalnih avtomobilov, s katerima lahko dva otroka tekmujeta z izvajanjem dihalnih vaj.

Kaj vas je navdihnilo pri ustvarjanju Dihalnih igrač?

Starši otrok, ki uporabljajo naše izdelke. Velikokrat smo slišali, kako dobra je naša ideja, ampak starši so vedno občutili nelagodje ob vzpodbujanju svojih otrok, da uporabljajo računalnike in pametne telefone še bolj. Premikanje dihalne interakcije iz digitalnega v fizično okolje smo sprva občutili kot korak nazaj, vendar se je kasneje pokazalo, da je to korak v pravo smer.

Kaj o produktu menijo zdravniki?

Zdravstveni delavci priporočajo naše izdelke predvsem ljudem z dihalnimi težavami ali stresnimi motnjami. Naši izdelki temeljijo na dihalni tehniki priprtih ustnic (v svetu poznano kot Pursed Lip Breathing), ki se po vsem svetu najpogosteje uporablja pri lajšanju simptomov astme, KOPB in pri okrevanju po pljučnih boleznih.

Kakšna je vaša konkurenca?

Trg igrač je zelo nasičen, vendar pa ne vsebuje veliko izdelkov, ki so tako tesno povezani z zdravjem. Po drugi strani, pa je trg izdelkov za dihalno vadbo in rehabilitacijo močno zastarel v smislu zabavnosti in možnosti sledenja rezultatom dihalne vaje. Mi spremljamo konkurenco in vse raziskave in primerjave javno objavljamo, lahko si jih ogledate na sledeči povezavi v dokumentu White paper, tabela 1, tukaj:
www.breathinglabs.com/WHITEPAPERbybreathinglabs.com.pdf

Ali je potrebno Dihalne Igrače priključiti v pametni telefon ali tablico?

Ne, dva dihalna vmesnika (Breathing headset) priključite na krmilnik dihanja, ki je povezan z dirkalno ploščo z dvema dirkalnima avtomobiloma. Ker so Dihalni Avtomobilčki priključeni na električno vtičnico, ki je lahko morebiti poškodovana ali napačno ožičena, smo poskrbeli, da je varnost uporabnikov zagotovljena.

Kako je zagotovljena električna varnost Dihalnih Igrač?

Pri uporabi Dihalnih Igrač uporabnik ni nikoli v stiku z visoko napetostjo tudi v primeru dvokratne napake bodisi v dihalni igrači ali v električni napeljavi. Takšno varnost smo dosegli z dvakratno galvansko ločitvijo pred napajanjem, ki je standardni postopek v sodobni industriji električnih igrač.

Kdaj boste pričeli prodajati Dihalne Igrače?

Dihalne Igrače bomo pričeli prodajati 11. aprila 2016. V prvem letu bomo kupcem ponudili tudi brezplačno posodobitev in 5 letno podaljšano garancijo za vse, ki bodo kupili Dihalne Igrače do konca decembra 2016.

Prijava na novice

Če želite biti obveščeni o naših prihajajočih produktih in akcijah, se prijavite tukaj (klik).